Wilt u weten of úw huis binnen 3 maanden verkoopbaar is?

Wilt u weten of úw huis binnen 3 maanden verkoopbaar is?


De ERA-makelaars hebben een voorjaarsactie bedacht om de woonconsument bewust te maken van het feit dat een huis wel snel verkocht kan worden.

Een huis verkopen is niet op voorhand een onzeker project met een onvoorspelbare uitkomst. Er zijn een paar spelregels die je in acht moet nemen. Het is zeker zo dat niet iedereen een huis goed kan verkopen. Daarom zijn er ook professionals voor. Als het zo makkelijk was om een huis goed te verkopen, kon iedereen het zelf wel. De ERA-makelaars hebben daarom een voorjaarsactie bedacht.

"We roepen iedereen die concrete verkoopplannen heeft op om ons in te schakelen voor een gratis prijsadvies. Vrijwel elk huis kan worden verkocht binnen de termijn die u zelf voor ogen heeft. Echter in deze tijd van veel aanbod, veel onzekerheid en strengere kredietverlening is het cruciaal om vanaf het begin, met een doordachte strategie, de juiste vraagprijs en de juiste voorwaarden te hanteren. Veel verkopers vinden hun huis meer waard dan de rest van de markt dat vindt. Ze vragen een te hoge vraagprijs naar de smaak van de kopers. Niemand toont interesse. Ze hebben zich ingesteld op een langere verkooptijd, dus ze zijn nog niet gealarmeerd. Na maanden gaan ze beetje bij beetje verlagen. Ze beseffen niet dat er in die tijd alweer zoveel andere, wel scherp geprijsde, huizen op de markt zijn gekomen. Iedereen die mogelijk interesse in hun huis zou hebben gehad, heeft dan al gekocht. Ze hebben zichzelf uit de markt geprijsd." Aan het woord is ERA directeur Paul van den Putten.

Hij ergert zich aan de stemmingmakerij in de media. "Zo wordt er geschreven dat 15% van de huizen met verlies is verkocht in 2012. Met andere woorden, 85% wordt niet met verlies verkocht. En er staat ook niet bij wanneer deze huizen zijn gekocht of waar dat "verlies" dan uit blijkt. Er wordt maar wat geroepen zonder al te veel onderzoek naar de werkelijke cijfers. Zo langzamerhand denken consumenten dat elk huis jarenlang te koop staat. In de berichtgeving worden die voorbeelden er ook altijd weer bijgehaald, maar het beeld dat bij het publiek blijft hangen is dat dit voor iedereen geldt. Als we in onze database kijken van de landelijke ERA-makelaars, dan blijkt uit de transacties dat 31% van de huizen binnen 3 maanden werd verkocht. Bovendien blijkt dat 51% van de verkochte woningen door ERA-makelaars binnen 6 maanden te zijn verkocht.

"Onze oproep is daarom gericht aan consumenten die een concrete verhuisdatum op het oog hebben: wilt u weten hoe uw huis binnen 3 maanden verkocht kan zijn? Nodig ons uit voor een gratis selectiegesprek en laat ons advies uitbrengen. Wij vertellen u welke vraagprijs de beste kansen biedt en wat u aan uw huis kunt doen om het optimaal aan te bieden. Wij kennen de concurrerende huizen van binnen en van buiten en weten hoe een koper kijkt en zoekt. Veel verkopers vinden het moeilijk om zich in de koper te verplaatsen. Wij helpen hen daarbij."

Neem contact met ons op: 0545-475075 of info@wormgoor.net voor meer informatie of voor het maken van een afspraak!